jászárokszállás

2021.11.24. 20:35

A fiatalok támogatási rendszeréről is beszélt a helyettes államtitkár

Az önkormányzat oktatási, sport és ügyrendi bizottságának meghívására érkezett Jászárokszállásra Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, aki a hazai ifjúságpolitikáról tartott előadást szerda délután a városházán.

Pesti J.

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár

Fotó: Pesti József

Az összejövetelen először Antal Péterné, a bizottság elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd Szerző Csaba alpolgármester és Pócs János országgyűlési képviselő mondott néhány gondolatot.

Előadásában a helyettes államtitkár felidézte, tavaly januári kinevezésekor nem a „mély vízbe dobták”, hiszen 2017-től 2018-ig az ENSZ ifjúsági nagykövete volt. Mint fogalmazott, jelenleg pedig a közvetítő szerepét tölti be a döntéshozók és a fiatalok között. Részletezte: a kormány segíti a huszonegy éven aluliak jogosítványszerzését, harmincöt éves korig visszatérítik a sikeres nyelvvizsga díját, január elsejétől pedig a huszonöt év alattiak mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Ez egymillió fiatalt érinthet, és akár ötszázezer forintot is jelenthet számukra.

Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár
Fotó: Pesti József

Rácz Zsófia szót ejtett a Nemzeti Tehetség Programról is, mely 2008 és 2028 között kiemelt lehetőséget biztosít a tehetséges fiatalok megsegítésére. A támogatás összege idén mintegy hárommilliárd-hatszázmillió forint volt, és háromszázötvenezren éltek a lehetőséggel. Jövőre ez az összeg közel négy és fél milliárd forintra nő.

A helyettes államtitkár zárszavában megemlítette az önkéntesség, a másokon segítés fontosságát, mely az utóbbi időben, a koronavírus-járvány ideje alatt különösen elengedhetetlen. A szerda délutáni fórum lezárásaként a jelenlevő diákok kérdéseket tehettek fel a szakpolitikusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában