galériával és videóval

2021.11.02. 17:35

Átadták a tiszavárkonyi általános iskola megszépült tornacsarnokát

Kedden délután Tiszavárkonyban hivatalosan is átadták a Tószegi Általános Iskola Tiszavárkonyi tagintézményének tornacsarnokát, mely egy augusztusi szélviharnak köszönhetően súlyosan megrongálódott. A tornacsarnok teteje beszakadt, így a beömlő víz eláztatta a festett falazatot és a parketta teljes felületét.

Köllő Judit

Átadták Tiszavárkonyban az új tornatermet az Endre Király Általános Iskolában.

Fotó: Nagy Balázs

A rendezvényt Fehér Ferenc iskolaigazgató és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő nyitotta meg.

– Lehet jó iskolát csinálni, de ahhoz hogy mindez megvalósuljon, feltételek kellenek – hangsúlyozta az iskolaigazgató. – Ebben a pillanatban egy tiszta és felújított tornateremben állunk, de elég nehézkesen jutottunk el ide. Két pályázatot is benyújtottunk, melyek közül egyikkel sem sikerült nyernünk. Majd a Szolnoki Tankerületi Központhoz fordultunk segítségért, végül így oldódott meg a problémánk.

A beruházás támogatására tizenkétmillió forintot kapott az iskola a Szolnoki Tankerületi Központtól, így elkezdődhetett a tetőcsere felmérése és előkészítése. Teljes festést kaptak a tornaterem falai, a parkettát felcsiszolták és több rétegeben lelakkozták. Az épület új ereszcsatornákat kapott és a korábban nem megfelelő villámvédelmi rendszert is megfelelőre cserélték, így a teljeskörű felújítás 17,2 millió forintot igényelt.

– A felújításnak köszönhetően megszépült tornaterembe alig mertem cipővel bejönni – mondta dr. Kállai Mária. – Harminc év után újult meg a tornacsarnok, melyet minden kisdiák és tanáraik is szívesen használnak majd. Azt gondolom, hogy a vezetőségnek és a gyors összefogásnak köszönhetően egy csodálatos helyet sikerült felújítani, hiszen a település életében nagyon sokat jelent egy iskola, mely tudást és biztonságot adhat az itt felnövő gyerekeknek.

Az átadón megmutatta tehetségét az iskola egyik nagy büszkesége Diós Lilla, Fit Kid Európa bajnok, valamint a Top Kids karate csoport tagjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában