Albert László

2021.11.19. 13:30

Beiktatták a megyeszékhely új diákpolgármesterét

Az ülésen öt napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

Hartai Gergely

Diák közgyűlést tartottak a városháza dísztermében.

Fotó: Nagy Balázs

A városháza dísztermében ülésezett pénteken a megyeszékhely diákközgyűlése. Az eseményen, melyen Szolnok új diákpolgármestere is letette esküjét, öt napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

– Nagy öröm, hogy a városvezetés már régóta komoly figyelmet fordít a fiatalok ötleteire. Az én mandátumom immár lejárt, ezért szeretném megköszönni dr. Kállai Mária országgyűlési képviselőnek és Szalay Ferenc polgármesternek, hogy az elmúlt két évben segítették a munkámat – szólalt fel az ülésen elsőként a város leköszönő diákpolgármestere.

Háló Dániel ezután kétéves munkájáról adott számot. Elmondta, közösségépítő tevékenységét nagyban befolyásolta a 2020 tavaszán betörő koronavírus-járvány.

Nagyon várjuk már, hogy megrendezhessük a 24 órás vetélkedőt, amely a város jelenlegi legnagyobb, fiataloknak szóló rendezvénye

– mutatott rá a korábbi diákvezető.

A testületi ülésen beszédet mondott Szalay Ferenc polgármester is, aki a közéleti szerepvállalásra buzdította a diákságot. Kiemelte, hogy Szolnok és térségének fiataljai kiválóan teljesítenek az ország felsőoktatási intézményeiben. Mindehhez a környék oktatási színvonala is jelentősen hozzájárul.

– Szükség van arra, hogy a közéletnek aktív résztvevője legyen ez a korosztály. Kreatív, nagy tudású fiatalok kellenek ugyanis ahhoz, hogy vigyék az ország ügyeit. A szolnoki fiatalok képesek erre. Mindig legyetek büszkék rá, hogy ez a város útravalót adott nektek, és bárhová is kerültök, ne felejtsétek el, honnan jöttetek – fogalmazott a városvezető.

Az ülésen ezután öt napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés
Fotó: Nagy Balázs

A diákság közösségi tevékenységét méltatta dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Györfi Mihály alpolgármester is. Hangsúlyozták, fontos, hogy javaslataik rendre teret kapjanak a város életében.

Az ülésen ezután öt napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés. Elsőként Háló Dániel beszámolóját hallgatták meg a fiatalok, majd a szociális és kulturális bizottság, a kommunikációs bizottság, a környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság, valamint a sport és egészségügyi bizottság terveinek áttekintéséé volt a főszerep.

Az új diákvezetőt, Albert Lászlót, ünnepélyes eskütétel keretében iktatta be Szalay Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában