Jászkunság

2021.11.09. 18:21

Rekord összegű keretre lehet pályázni a 2021-2027-es időszakban

A rendezvény résztvevői megismerhették az egyes pályázati felhívásokat is.

Kovács Berta

Polgármesterek és projektmenedzserek gyűltek össze a megyeházán kedd délután, hogy tájékozódjanak az elkövetkező, 2021-2027-es időszak területfejlesztési lehetőségeiről a Pénzügyminisztérium megyei szintű információs napján.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot (TOP) felváltja a TOP Plusz, melynek pályázati lehetőségeit Oláh Gábor, regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár és a Pénzügyminisztérium főosztályvezetői (az operatív program vezérkara) ismertettek a rendezvényen.

– Az elmúlt három év arról szólt, hogy a megvalósítás alatt álló TOP-os pályázatokkal kapcsolatos munkát végző szakembereket segítsük, valamint dacolva a pandémiával, felkészüljünk az előttünk álló tervezési időszakra, amikor folytatódhatnak a fejlesztések – hangoztatta köszöntőjében Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke.

Elmondta, a megyébe a végéhez közeledő időszakban is mintegy 74 milliárd forint érkezett különböző fejlesztésekre.

Jó hír, hogy a Jászkunság 78 településére rekord összegű TOP Plusz keret – mintegy 78,75 milliárd forint – jutott a kormány szeptember 24-i jóváhagyásával.

A rendezvény résztvevői megismerhették az egyes pályázati felhívásokat, melyek közül az elsők már meg is jelentek. A TOP Pluszban meghatározott célterületek felölelik a gazdaságfejlesztést, útfejlesztéseket, a helyi és térségi turizmust, energetikai korszerűsítést, szociális célú fejlesztéseket, foglalkoztatási paktumokat, köznevelési infrastrukturális fejlesztéseket. Pályázatírási tanácsok is elhangzottak, gyakori hibák bemutatásával.

A most záruló TOP aktualitásairól is szó volt, a problémás vagy megcsúszó projektekkel kapcsolatos tanácsokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában