Galériával

2021.12.10. 13:17

Gyermekeknek teremtenek otthont közel négyszázmillió forintból Szolnokon

A projekt összesen 380 millió forintból valósul meg, melyből 186 millió forint uniós forrás, 194 millió forint pedig kormányzati támogatás.

Köllő Judit

Dr. Kállai Mária

Forrás: Nagy Balazs

Bokréta ünnepet tartott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége pénteken délelőtt, ahol a Csecsemő és Befogadó Otthon épületeit méltatták.

– Ezen az ünnepen egy csoportos szertartás keretében örülhetünk annak az eredménynek, amit a közös munkának köszönhetően elindítottunk – kezdte Kiss Rózsa, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság igazgatója. 

– A projekt a gyermekvédelmi intézmények kiváltása és korszerűsítése, valamint a kapacitás bővítése miatt íródott meg. Mindkét létesítmény ideiglenes befogadó otthonként szolgál a fiatalok részére, hiszen 0-3 és 3-18 éves korig bárki számára elhelyezést nyújt – mondta.

A program a BEFOGAD-LAK Jász-Nagykun Szolnok megyében című projekt keretében jöhetett létre, ahol dr. Dorogi Rajmund a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese kihangsúlyozta: a kor, a szakma és a gyerekek legnagyobb megelégedésére épülhet meg a két épület.

– A projekt összesen 380 millió forintból valósul meg, melyből 186 millió forint uniós forrás, 194 millió forint pedig kormányzati támogatás. A befogadó otthonok terveink szerint jövő év tavaszára készülhetnek el – zárta dr. Dorogi Rajmund.

– Mindig nagy öröm, amikor valami fejlődik és megújul, főleg ha olyan dologról van szó, ami a legféltettebb kincse egy társadalomnak – vette át a szót dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

A bokrétaünnepet két szolnoki lakásotthonban élő fiatal, Kökény Erzsébet és Balogh Mária zárta versével.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában