Abony

2021.12.22. 19:50

Megyei díjjal ismerték el Jandácsik Pál munkáját

Jandácsik Pálnak elsősorban magas színvonalú munkájáért, illetve szabadulós játékaiért ítélték oda az elismerést.

Hartai Gergely

Jandácsik Pál az általa készített szabadulós játék plakátjával

Forrás: Mészáros János

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete 1996-ban alapította a Fekete Dió díjat, amely a vármegyeháza díszudvarán található feketedió fáról kapta a nevét. A rangos címet azok a közművelődési szakemberek, vagy közművelődési intézményi kollektívák nyerhetik el, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak működési területükön, településük és régiójuk közösségi művelődése fejlesztésének szolgálatában. 

Az elismerést idén az abonyi művelődési ház munkatársa, Jandácsik Pál érdemelte ki, aki az önkormányzat ünnepi testületi ülésén vehette át a díjazottnak járó kisplasztikát, Janzer Frigyes Munkácsy-díjas szobrász alkotását.

– Egyáltalán nem számítottam erre, óriási meglepetésként ért, amikor megtudtam, hogy rám esett a választás. Felemelő volt jó barátok, ismerősök előtt kiállni a színpadra – mondta el hírportálunknak Jandácsik Pál. A fiatal szakember kiemelte, elsősorban magas színvonalú munkájáért, illetve szabadulós játékaiért ítélték neki a címet, melyet Kis-Tóth János és Palásti Béla, a Pest Megyei Népművelők Egyesületének elnökségi tagjai hoztak el az év utolsó testületi ülésére.

– Kis, és családias intézmény vagyunk, segítjük egymást minden téren. Saját kezdeményezésű ötleteim a művelődési ház munkatársainak támogatása nélkül nem valósulhattak volna meg – folytatta. 

– Ami a jövő évi programjainkat illeti, a szabadulós játékokkal nyitni szeretnénk a családok felé is. Emellett terveink között szerepel, hogy a hagyománnyá vált megemlékezéseinket élményszerűbb, modernebb formában rendezzük meg – fogalmazott Jandácsik Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában