Képzés

2021.12.20. 14:30

Oklevelet szerezhetnek a felelős gazdik Szolnokon

Januártól minden hónap harmadik szombatján tartják a térítésmentes elméleti és gyakorlati alkalmakat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

P. Pusztai Nóra

Balról: Czimre József, a Czimre kutyaiskola oktatója, Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatója és Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója

Forrás: P. Pusztai Nóra

Közösen szervez felelős gazdiképzést az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány, a NHSZ Zounok Zrt. és a Czimre Kutyaiskola. A januárban induló alkalmakra már fogadnak előzetes jelentkezéseket.

Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a tanfolyam célja, hogy azok a családok, gyermekek, akik kutya örökbefogadásán, vásárlásán gondolkodnak, már előre elsajátíthassák az állattartáshoz szükség ismereteket.

– Azokat a kutya tulajdonosak is várjuk, akik szeretnének még többet tudni házi kedvencükről – hangsúlyozta.

Januártól minden hónap harmadik szombatján tartják a térítésmentes elméleti és gyakorlati alkalmakat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

– Fontos, hogy a gazdik tudatosan kezeljék az ebek ösztöneit, tartsák tiszteletben igényeiket. Az összeállított témák a mozgástól kezdve a táplálkozáson át a szocializációig mindent lefednek, ami hozzájárul egy kiegyensúlyozott négylábúhoz – emelte ki Czimre József, a Czimre kutyaiskola oktatója.

Molnár Lajos Milán az ANKK ügyvezető igazgatója hozzátette, egy közművelődési intézménynek nemcsak a művészetekkel, hanem a mindennapok kultúrájával is foglalkozni kell, ebbe az is beletartozik, hogyan bánunk az állatokkal.

A felelős állattartás a város tisztaságát is befolyásolja, az oktatáson a kutyások és nem kutyások közötti konfliktusok feloldásáról is szó esik majd. Az alkalmak végén elméleti és gyakorlati tudásukról számot adnak a résztvevők, sikerük esetén a számtalan tapasztalat mellett egy felelős gazdi oklevéllel gazdagodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!