Karácsonyi adomány

2021.12.20. 13:55

Útnak indultak a szolnoki diáklányok kezdeményezésére összegyűjtött ajándékok

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója, Ábrahám Lara és Berczi Dorka a Gyerekek a gyerekekért kezdeményezésére indult adománygyűjtés.

Köllő Judit

Kétszáz csomag ajándék gyűlt össze Fotó: Mészáros János

Az összegyűlt ajándékokat György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester indította útnak Csenyétére, egy kicsiny borsodi faluba hétfőn délelőtt.

– Három hónappal ezelőtt Szolnokon jártam, akkor keresett meg Lara és Dorka, hogy láttak egy dokumentumfilmet Csenyétéről, ami nagyon megdöbbentette őket 

– magyarázta az államtitkár. 

–  A legutóbbi találkozásunk alkalmával felhívták a figyelmem arra, hogy karácsonyi adománygyűjtési akciót szeretnének szervezni az iskolába, melyhez kérnek egy kis segítséget. Így a városnak, és a Szolnoki Szakképzési Centrumnak köszönhetően ma sikeresen elindulhattak a begyűjtött csomagok.

A két kislány hónapokkal ezelőtt olyan kezdeményezéssel állt elő, mely nagy örömet csempészhet a kicsiny borsodi faluban élő gyermekek és családtagjaik mindennapjaiba. A karácsonyi kezdeményezés célkitűzése az volt, hogy elegendő  ruhaneműt, játékot, könyvet, édességet vagy tartós élelmiszert gyűjtsenek, melyet karácsonyra a falubelieknek ajándékozhatnak. Az adományokat december hatodikáig várták, az akció végére több mint kétszáz csomag gyűlt össze.

Ábrahám Lara és Berczi Dorka az adományokkal Fotó: Mészáros János

– Azt gondolom, hogy mindnyájunk számára példaértékű a két fiatal hölgy kezdeményezése 

– mondta György László. –  A gyerekek mellett köszönetet mondhatunk az iskolának és a pedagógusainak, hogy célkitűzésükben támogatták Larát és Dorkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában