Támogatás

2022.01.21. 14:00

A jövőben is segítik a szolnoki állatotthon lakóit

Az Auchan áruházlánc is kapcsolatba került az állatotthonnal.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Archív/Fodor Orsolya

A társadalmi szerepvállalás szép példája az az összefogás, mely az elmúlt időszakban a Szolnok Város Állatotthon Alapítvány kapcsán alakult ki a városban. 

– Az elmúlt években fejlesztés irányába indultunk el, ennek kapcsán egyre inkább nyitunk a társadalom felé, egyre szélesebb rétegeket szeretnénk megszólítani – kezdte a pénteki sajtótájékoztatón Lits László. 

– Tudni kell, hogy az állatvédelemnek van egy komoly anyagi oldala is, és bár az önkormányzat a költségek kétharmadát fedezi, nem lehet a végtelenségig a városvezetésre támaszkodni, ezért olyan projekteket indítottunk el, melyekkel meg lehet fogni a filléreket, forintokat. Az utóbbi időben több ilyen megvalósult, cégektől is kapunk támogatást – hangsúlyozta az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke.

Így például az Auchan áruházlánc is kapcsolatba került az állatotthonnal, a szervezetek között 2021 októbere óta működik együttműködés. 

Ahogyan azt az Auchan szolnoki üzletének igazgatója kiemelte, számukra is nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, így szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– Sokat ötletelünk, hogyan tudnánk segíteni úgy dolgozóinknak, ahogy az áruházaink vonzáskörzetéhez tartozó közösségeknek. A Szolnok Város Állatotthon Alapítványt termékekkel is támogatjuk, illetve helyszínt biztosítunk a havi rendszerességű adománygyűjtéseknek, ahol vásárlóink tesznek kutyaeledelt és kiegészítőket a gyűjtőkosarakba. 

Kimondhatatlanul jó érzés egy ilyennek részese lenni, bízunk benne, hogy a jövőben is megmarad az együttműködés 

– emelte ki Németh János, aki hozzátette, a tervek szerint az adománygyűjtési akciókat szeretnék havonta két alkalommal is megrendezni.

Az együttműködést üdvözölte Szalay Ferenc is, a polgármester jó példaként szólt a közös munkáról. 

– Öröm látni, hogy a városon belül vannak olyan támogatók, melyek hosszútávon segítenek akár a sport, a kultúra, az egészségügy és persze a felelős állattartás területén. Ezek a példák legyenek ragadósak, mert fontos lépések a felelős állattartásban hangsúlyos szemléletformálásban – hangsúlyozta a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában