Oláh Noel

2022.01.12. 07:00

Egy beteg kisfiúnak gyűjtik a kupakot Karcagon

A gyűjtésnek köszönhetően havi szinten mintegy 60-70 kilónyi adományt tudnak eljuttatni Noel családjának.

Daróczi Erzsébet

Balog Edit Judit épp kupakokat helyez el a gyűjtőben

Forrás: Daróczi Erzsébet

Négy éve osztályok közötti kupakgyűjtési versenyt indítottak a Szent Pál Marista Általános Iskolában. Balog Edit Judit tanítónő, ötletgazdától megtudtuk, a cél az volt, hogy az így befolyt összeggel év végén egy tanulót támogathassanak. Két évig Szűcs Károly (volt karcagi lakos) segítette őket az összegyűjtött kupakok dunántúli átvevőhöz szállításában. 

A siker teljes, hiszen mára a tanulók mellett a pedagógusok, az iskola dolgozói családjukat, rokonaikat is bevonva támogatják a gyerekek segítő tevékenységet. Két éve találtak rá a tartósan beteg kisújszállási Oláh Noelre, azóta a kisfiú családját támogatják az adományokkal. Amióta Kompanek Dávid helyi vállalkozó ajándékba kupakgyűjtő szívet készített az oktatási intézménynek, azóta városi karitatív tevékenységgé nőtte ki magát az iskolai kezdeményezés, vannak akik zsákszámra hoznak kupakot.

Így tettek a Kátai Gábor Kórház dolgozói is. Balog Edit köszöni mindazoknak akik a szívgyűjtőbe hozzák el és nem a szemétbe dobják a kupakokat, hiszen így havi szinten mintegy 60-70 kilónyi adományt tudnak eljuttatni Kisújszállásra Noel családjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában