Tűzeset

2022.01.07. 10:22

Kellemetlen meglepetés fogadta a kunmadarasi óvoda dolgozóit

Sajnálatos tűzeset történt a Kunmadarasi Összevont Óvoda és Bölcsőde Manófalvi Tagóvodájában, de katasztrófavédelmi beavatkozásra nem volt szükség. December 20-án reggel a dajkák azt tapasztalták, hogy az intézmény helyiségei és eszközei koromkárt szenvedtek – számolt be hírportálunknak az esetről Galiné Selyem Melinda intézményvezető.

Daróczi Erzsébet

Illusztrációfotó/Shutterstock

Az előzetes felmérések alapján indokolt az összes textília, függöny és szőnyeg cseréje, de a tárolódobozok, a kaskák, az elektronikai eszközök, illetve a foglalkozási anyagok (a gyurmáktól kezdve a mesekönyveken át a bábokig, gyermekhangszerekig) mind cserére szorulnak. A berendezési tárgyak és játékeszközök állapota később, a takarítást követően lesz megítélhető.

A két csoportba járó 36 óvodás szüleinek az intézményvezető felajánlotta, hogy átmenetileg átvihetik gyermekeiket más intézményekbe, ők azonban nem éltek vele, így a kicsik otthon vannak. A dolgozók elkezdték a pakolást a csoportszobákban, hogy hétfő reggel megkezdődhessen a korommentesítés. 

Az biztos, hogy szükség lesz padlócserére, teljes festésre, és villanyszerelési munkákat is be kell majd iktatni. Ezekhez az óvoda a lakosoktól kér segítséget, a felhívás az intézmény Facebook-oldalán olvasható.

Balogh Marianna polgármestertől megtudtuk: az esetről értesülve az önkormányzat – mint az óvoda fenntartója – vis maior kérelemmel fordult a Belügyminisztériumhoz, és jövő héten szakértői bizottság érkezik Kunmadarasra. Az önkormányzatnak van biztosítása az ingatlanra, a biztosítóval is felvette a kapcsolatot, hogy minél hamarabb vissza lehessen költözni az épületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában