Gyámügy

2022.01.19. 07:00

Kilenc új gondnok dolgozhat a Jászkunságban

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Az elmúlt év végén hivatásos gondnokoknak tartott képzést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal – tájékoztatott a szervezet. Ezúttal kilencen vettek részt a tanfolyamon, majd tettek sikeres vizsgát. Megyénkben jelenleg harmincnégy hivatásos gondnok dolgozik. 

A kormányhivatal emlékeztetett: munkájukra igen nagy szükség van, hiszen az ő feladatuk a cselekvőképességükben részlegesen vagy teljesen korlátozott, gondnokság alá helyezettek érdekvédelmének ellátása. A hivatásos gondnokot a területileg illetékes gyámhivatal rendelheti ki a bíróság által gondnokság alá helyezett személyeknek. Munkájuk igen sokrétű: rendszeres kapcsolatot tartanak a gondnokság alá kerültekkel, ezért nem szerencsés, ha gyakran változik személyük. 

A tanfolyam sikeres elvégzéséről a megyei gyámhivatal állít ki tanúsítványt. A nyilvántartásba vett hivatásos gondnokok évente egyszer továbbképzésen vesznek részt, így folyamatosan tájékozódhatnak az esetleges jogszabályi változásokról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában