Kikötő

2022.01.12. 18:58

Várják a vízen érkező turistákat is Nagykörűben

Meg kell hosszabbítani a hídtestet a zavartalan működés érdekében.

Rimóczi Ágnes

Túri Tibor polgármester megmutatta a kishajó kikötőt

Forrás: Mészáros János

Tavaly két szolgáltatóval kötött szerződést az önkormányzat, így üzembe helyezték a strand közelében lévő kishajó kikötő mindkét részét. A folyásirány felőli első kikötő stabil, vízszinttől független működése érdekében azonban szükséges a part és pontonok közti hídtest meghosszabbítása.

– Alacsony vízállásnál előfordul, hogy partra kerül, ezért bentebb kell engedni, nagyjából tíz méterrel meg kellene toldani a hídtestet. Bízom benne, hogy idén nyárra ezt a feladatot sikerül megoldani és nem lesz akadálya a megfelelő működésnek – mondta el érdeklődésünkre Túri Tibor.

A település polgármestere a víziturizmus fejlesztésével kapcsolatban hozzátette, hogy akár a vízen érkező vendégek számára is lesz lehetőség horgász lakóhajó, kajakok, kenuk, valamint elektromos rollerek és kerékpárok bérlésére, és nagyon bízik benne, hogy elindulhat a Kőtelek–Nagykörű–Doba közti SUP bérléssel egybekötött sétahajó szolgáltatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában