Fejlesztés

2022.02.09. 06:55

Átépített szolgálati lakással csábítana állandó orvost Kengyelre az önkormányzat

A fejlesztést a Magyar Falu Program segítségével valósítja meg az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Hamarosan egy korszerű lakás várja a leendő háziorvost Fotó: M. J.

Elkezdték a háziorvosi szolgálati lakás felújítását Kengyelen, a többszintes épület földszintjét átalakítják, kicserélik a nyílászárókat, a fűtést is korszerűsítik, továbbá új konyhabútort szereznek be. A fejlesztést a Magyar Falu Program segítségével, húszmillió forintos pályázati pénzből valósítja meg az önkormányzat.

– Most sincs rossz állapotban az épület, de nem volt túl szerencsés az elrendezése, ezért szükséges az átalakítása. Emellett a fa nyílászárók is elkezdtek vetemedni, ezért fontos, hogy még időben kicseréljük ezeket.

Sajnos jelenleg mind a két háziorvosi körzetünket helyettesítő orvos látja el, így bízunk abban, ha egy szép, felújított szolgálati lakást tudunk kínálni, akkor egy pályakezdő orvost sikerül idecsábítanunk.

– Sokat remélünk ettől a beruházástól – hangsúlyozta Gál József, Kengyel polgármestere. Hozzátette, bizakodásra ad okot, hogy a Start munkaprogram keretében a közelmúltban felújított fogorvosi szolgálati lakást nemrég el is foglalta egy friss diplomás szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában