Program

2022.02.23. 15:03

Fogadóórával várja a szolnoki diákokat Albert László

Albert László diákpolgármester célja, hogy közösséget építsen a fiatalok körében, és felhívja a figyelmet a környezetvédelmi tevékenységekre.

Köllő Judit

Szalay Ferenc polgármester (balra), mellette Albert László diákpolgármester

Forrás: Nagy Balázs

Idén harmadik alkalommal szervezték meg a diákpolgármester fogadóóráját, melyre minden hónap első csütörtökén kerül sor a Szolnoki Ifjúsági Közösségi Térben. Az összejövetel lehetőséget biztosít a diákok számára egy kötetlen beszélgetésre, ahol elmondhatják ötleteiket a város fejlesztésével kapcsolatban.

Albert László diákpolgármester, a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum kilencedik osztályos tanulója, akinek célja, hogy közösséget építsen a fiatalok körében, és felhívja a figyelmet a környezetvédelmi tevékenységekre.

– Már harmadik alkalommal indítottuk el ezt a foglalkozást – meséli a diákpolgármester. 

– Azonban még nem kaptunk kéréseket a tanulóktól, így arra következtettünk, hogy sok diákhoz nem jutott el programunk. A jövőben bízunk abban, hogy nagyobb sikernek örvend, hiszen összejöveteleink lényegében az ötletelésről szólnak, ahol népszerűsíthetjük a diákvilágot és ezáltal a fiatalok elképzeléseit is. Legutóbb például a Városi Diák Tanáccsal közösen átbeszéltük azokat a terveinket, amelyek a környezetvédelemhez tartoznak. Ilyen például a „Fogadd örökbe a Tiszát”, vagy a kutyaitatók elhelyezése a város több pontján, mellyel az állatbarátokat segíthetjük. A „Fogadd örökbe a Tiszát” elnevezésű mozgalmunk egy kiemelt pontja volt tevékenységeinknek, melynek célja, hogy közös összefogással megtisztítsuk a Tisza néhány szakaszát a szennyeződésektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában