Baleset-megelőzés

2022.02.04. 06:30

Havonta tartanak rendhagyó előadásokat a jászkunsági gyerekeknek

Kapaszkodó címmel tartanak előadást gondozott gyermekeknek a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai.

Czakó Nóra

A rendőri karjelzéseket is megmutatták Fotó: Police.hu

A tizenkét alkalomból álló előadássorozat első, baleset-megelőzési témájú interaktív játékos foglalkozását a napokban tartották meg az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonában.

Az előadássorozat célja, a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában is megfogalmazott irányelvek, úgy, mint a hasznos szabadidőeltöltés megszervezése, támogatása, a fiatalok szociális kompetenciáinak fejlesztése, a közösségépítés, az emberkereskedelemhez kapcsolódó bűncselekmények megelőzése, valamint kiegészítő témaként a közlekedési balesetek prevenciója

– mondta hírportálunknak Sipos-Kácsor Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezen célok mentén idén a befogadóotthonban havonta egy alkalommal rendezik meg a programot a segítő szakmák képviselőinek bevonásával.

Az első programelem keretében, a gondozott gyermekek megismerkedhettek a gyalogos és közösségi közlekedés alapvető szabályaival, a legfontosabb jelzőtáblákkal és egy rövid időre, az egyenruhások bőrébe bújva, megtanulhatták a rendőri karjelzéseket

– fejtette ki Sipos-Kácsor Andrea.

A foglalkozást követően kollégáink láthatósági ajándéktárgyakkal és baleset-megelőzési témájú, ismeretterjesztő kiadványokkal kedveskedtek a gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában