Jászberény

2022.02.10. 06:55

Megbecsülést, tiszteletet is kifejez a 13. havi nyugdíj

A napokban több mint egymillióan részsülnek tizenharmadik havi nyugdíjban is.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

– Időseink kézhez kapták a nyugdíjprémiumot és ezekben a napokban több mint egymillióan részsülnek tizenharmadik havi nyugdíjban is – mondta Pócs János országgyűlési képviselő szerdai Tiszteletet az időseknek! című sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: a kormány intézkedése nem csak a pénzről szól, hanem az idősek megbecsüléséről, tiszteletéről és elismeréséről is, hiszen egész életüket végigdolgozták.

– A jászsági nyugdíjasok közül sokan a gyárakban és a mezőgazdaságban dolgoztak, építették az országot, erősítették a hazát.

A kormány a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően tudja visszaadni a tizenharmadik havi nyugdíjat, amit az előző baloldali kormány méltatlanul elvett az idősektől.

– A baloldal egyszer már bizonyított, ha most kerülnének hatalomra, ugyanezt tennék. Miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter szerint a tizenharmadik havi nyugdíj böszmeség. Kijelentése ellen a jászsági összefogás országgyűlési képviselőjelöltje nem tiltakozott, ez azt jelenti, hogy egyetért vele – hívta fel a figyelmet Pócs János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában