Véradás Hete

2022.02.27. 09:50

Vérüket áldozták a jó ügy érdekében a civilek Szolnokon

Szűrőprogramokkal színesítve zárult pénteken a Véradás Hete Szolnokon.

Kovács Berta

Ocskó Mónika is vállalkozott a véradásra Fotó: Beküldött

Február 21. és 25. között  immár hatodik alkalommal rendezték meg országos akció formájában a Civil Véradást. Az eseményt a Civil Közösségi Szolgáltató Központok (CKSZK) a Miniszterelnökséggel együttműködve hirdették meg.

Szolnokon több mint félszáz civil vállalkozott adományozásra az Országos Vérellátó Szolgálat Tószegi úti állomásán, illetve a záró napon a Baross úti Civil Házban. Ez utóbbi helyszínen a  Szolnoki Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi szűréseket – többek között vérnyomás- és vércukorszint mérést –, valamint általános egészségszint felmérést is végeztek.

A civil donorok önzetlenségét emléklappal köszönték meg. A jövő hét folyamán pedig, mint előzetesen is beharangozták, a megyei CKSZK két darab színházjegyet sorsol ki a regisztrált résztvevők között. A legtöbb adományozót delegáló civil szervezet pedig egy két főre szóló wellness hétvégével lesz gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában