Fejlesztés

2022.03.07. 19:45

Látványosan fejlődnek a megyei kistelepülések, köztük Kengyel is

Erőforrásként, a társadalom értékes részeként tekintenek a magyar vidékre.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Nagy Balázs

„Védjük meg a Magyar Falu Programban elért eredményeinket!” címmel tartott hétfő délután sajtótájékoztatót Kengyelen Herczeg Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, illetve Gaal Gergely, a helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztos.
Ha bizalmat kapok, minden erőmmel azon leszek, hogy a térség további fejlődésén dolgozzam. Az elmúlt években nagyon sok szép eredményt értünk el, 2010 óta a megye ezen része is látványosan fejlődött, de ez nem jelenti azt, hogy nincs még előttük feladat–mondta Herczeg Zsolt, a megye 4. számú választókerületének kormánypárti képviselő-jelöltje.
A sajtótájékoztatón Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke ismertette, az elmúlt években több, mint egymilliárd négyszázmillió forint érkezett csak Kengyelre a különböző operatív programok segítségével, ebből a megye által kezelt TOP programok összege megközelítette a félmilliárd forintot.–– Régóta nem tapasztalt, látványos fejlődés zajlott le az elmúlt években az 5000 fő alatti kistelepüléseken is – hangsúlyozta az eseményen Gaal Gergely. A miniszteri biztos szerint mindez a vidékiek munkájának, a különböző pályázati lehetőségeknek és a tudatos vidékfejlesztési politikának köszönhető. Hozzátette, a kormány határozott szándéka hogy felemelje a magyar vidéket, hiszen nem lenézi azt, hanem erőforrásként, a magyar társadalom értékes részeként tekint rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában