Magyar Falu Program

2022.03.03. 06:30

Több mint egymilliárd forint érkezett már a Jászságba

A Magyar Falu Programban eddig mintegy háromszázmillió forint hazai forrást használtak fel kis léptékű fejlesztésekre Jászágón, Pusztamonostoron, Jászfelsőszentgyörgyön és Jásztelken. A jászsági települések megtartó erejét segítő beruházásokat szerdai sajtóbejáráson ismertették.

Illés Anita

Megtekintették a megújult házasságkötő-tanácskozó termet Jászágón Fotó: Illés A.

Rég nem látott fejlődés valósult meg a kistelepüléseken az elmúlt években

– közölte Gaal Gergely a Jászágón tartott sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztosa hozzátette: ennek a fejlődésnek az egyik motorja az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett és 2019-ben elindított Magyar Falu Program.

A pályázati keretből eddig több mint 5,2 milliárd forintnyi támogatás érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, ebből több mint egymilliárd csak a 2. számú választókerületbe

– hangsúlyozta.

Az eseményen Mozsár Lászlóné, Jászágó polgármestere elmondta: a Magyar Falu Programban több mint nyolcvanegymillió forintot nyert a település. A támogatásokból felújították többek között a művelődési házat – az intézmény bértámogatást is kapott –, megszépült a házasságkötő-tanácskozó terem és tanyabuszt is beszereztek. Folyamatban van az óvoda korszerűsítése.

A magyar vidék újra él

– vette át a szót Borbás Zoltán.

A megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: a program eredményei nemcsak az infrastrukturális fejlesztésekben nyilvánulnak meg, hanem a születések számában is.

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója arról számolt be: a program keretében a Jászságban tavaly másfél milliárd forint értékű felújítási munkát végeztek, idén pedig várhatóan hárommilliárd forintból újulnak meg az utak.

A vidéken élők életminősége nem függhet attól, hogy egy önkormányzat mennyi bevétellel rendelkezik. Minden település és minden ember egyformán fontos

– jelentette ki Pócs János.

A térségi országgyűlési képviselő szerint a fejlesztések és a falusi csok sikerét igazolja, hogy egyre kevesebb eladó ház van Jászágón, és sokkal több gyermek születik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában