Szolnok

2022.03.30. 18:00

Nagy munka vár a magyar gazdákra, de támogatást is biztosítanak hozzá

Az egészséges agrárium szerepe az egész világon felértékelődött.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Az elkövetkezendő években, 2027-ig mintegy hétezer-hatszázmillió forint jut a magyar mezőgazdaság szinten tartására, fejlesztésére hangzott el szerdán a megyeházán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárminisztérium által közösen, a megye gazdái számára szervezett szakmai fórumon. 

 

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, tiszteletbeli gazdaasszony hangsúlyozta, egyre többen érzékelik, hogy az egészséges agrárium szerepe az egész világon felértékelődött, mely globális térben a magyar mezőgazdaság, a magyar gazda mindig is ezen az úton járt. Mint kifejtette, a hazai társadalom bízhat a magyar ágazat szereplőiben, akiknek a kormány minden segítséget megadott, s vélhetően április 3-a után is megad. 

 

Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta, a 2023-tól 2027-ig megfogalmazott közös uniós agrárpolitika jelentős közösségi forrást biztosít hazánknak. Ugyanakkor a finanszírozott fejlesztések mindössze 20 százaléka érkezik az unióból, melyhez 80 százalékot saját forrásból kell biztosítani. 

Papp Zsolt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára szerint a közeljövőben történelmi léptékű fejlődés előtt áll a magyar mezőgazdaság. A forrásokból utak, piacok újulhatnak meg, de az önkormányzati értéknövekedés mellett őstermelők, egyéni gazdálkodók, vállalkozások gazdagodhatnak, kisebb-nagyobb projektek valósulhatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában