Program

2022.03.31. 10:01

Óvodások és iskolások műsorral köszöntötték az erdélyi vendégeket Öcsödön

Tavaly augusztusban az öcsödiek utazhattak a Partiumba.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Beküldött fotó

A Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület Érkeserűről fogadott vendégeket. Társszervezetükkel sikert értek el a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán, így számos közös programot szervezhettek. Tavaly augusztusban az öcsödiek utazhattak a Partiumba. A napokban nagyszabású tavaszköszöntő programmal várták erdélyi vendégeiket.
 

– Az estét a legkisebbek fergeteges dalos-táncos előadása nyitotta meg, melyen mindkét óvodánk gyermekei felléptek az erre az alkalomra készült piros és kék színű ünneplőjükben. Tavaszi témájú játékos táncaik, dalaik óriási sikert arattak a zsúfolásig megtelt művelődési házban – mesélte Pasztelyákné Izbéki Róza, az egyesület elnöke.
Az iskolások a Kőleves című népmese előadásával készültek.

– Az este folyamán Érkeserű Hagyományőrző Népdalköre is fellépett, tagjai vidám tavaszi népdalcsokrot hoztak magukkal, majd az Öcsödi Hagyományőrző Népdalkör bordalokkal szórakoztatta az érdeklődőket – emelte ki az egyesület elnöke.
 

A napot jó hangulatú beszélgetés, tervezgetés és közös vacsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában