Tárgyalás

2022.03.17. 12:19

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület Szolnokon

Nyolc napirendi pontot tárgyalt csütörtökön nyílt ülés keretében a megyeszékhely képviselő-testülete. A városházi programon szó esett a pedagógussztrájkról és a volt Tüdőkórház területén lévő telkekről egyaránt.

Hartai Gergely

Forrás: Hartai Gergely

A napirend előtti kérdések sorát dr. Füle István önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki a szerdai pedagógussztrájk részleteiről kért tájékoztatást. Válaszában Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója azt közölte, a dolgozók mintegy 10-15 százaléka vett részt a szerdai kezdeményezésben a tankerület intézményeiben.

 

– A legtöbb helyen az összes tanórát megtartották, illetve helyettesítették azokat, akik sztrájkoltak. A kezdeményezés „csendben és rendben” ért véget – tudtuk meg.

A felvetést követően Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő kapott szót, aki egy, a volt Tüdőkórház területét érintő problémára irányította a figyelmet. Mint mondta, elérkeztünk a kampányidőszak finiséhez, amelyben az egykori kórház és környezete ismét előkerült. A képviselő szerint az itteni telkeket illetően téves információk, vádaskodások láttak napvilágot.

Elhangzott, a helyszín telkei 300 millió forint értékben keltek el, ebből a pénzből az idősellátást fejlesztette az önkormányzat.– A területeket anonim liciteljárással értékesítettük, ezek a folyamatok sikeresen lezárultak. A politikai csatározásokat sajnos társaságunk is megsínylette – vette át a szót Lits László. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője hozzátette, a helyszínen két eladásra váró terület maradt.
 

Az eseményen ezután a Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények átszervezéséről tárgyaltak. Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató a napirendi pont megvitatásakor elmondta, szeptembertől a Zöld Házban indul a Széchenyi István Gimnázium művészeti osztálya, ezért itt szeretnék kiépíteni azokat a képzőművészeti műhelyeket, amelyeket délelőttönként a gimnázium tanulói, délután pedig a Széchenyi körúti iskola művészeti alapiskolája használhat.

Az ülésen egy jótékonysági koncerttel kapcsolatos intézkedésről is döntöttek. 

A hétvégén Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertet adott a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A rendezvényt az SMA-betegséggel küzdő Galó Tomika, és a csigolyatöréséből lábadozó Fülöp Péter támogatására ajánlották fel. Szalay Ferenc polgármester bejelentette: kettejük felépüléséhez 1 millió 200 ezer forinttal járulnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában