Galériával

2022.03.28. 16:00

Több mint félmilliárd forint értékű útfejlesztést adtak át Jászszentandráson

A Magyar Falu Program keretében, hazai forrásból újult meg a 32133. jelű Jászszentandrás bekötő út mintegy 3,4 kilométeres szakasza, melyet hétfőn ünnepélyesen is felavattak.

Illés Anita

Ünnepélyesen is átadták a jászszentandrási utat Fotó: Pesti József

Fontos, hogy a legkisebb településeken is a 21. századnak megfelelő életkörülményeket teremtsünk, ezért a kormány az elmúlt években számos programmal segítette a vidéki Magyarország megerősítését – hangsúlyozta Gaal Gergely. 

 

A Miniszterelnökség miniszteri biztosa hozzátette: ennek egyik zászlóshajója a Magyar Falu Programon belül létrehozott falusi útalap, ami a kistelepülések belterületi és egymással összekötő útjainak felújítását szolgálja. 

 

– Ezek az utak a legkisebb településeket is bekapcsolják az ország gazdasági vérkeringésébe. Minden település érték, nincs magyar jövő, magyar vidék nélkül – fogalmazott. A jászszentandrási bekötőút felújítása közel ötszáznégymillió forint hazai forrásból valósult meg. Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója a beruházás részleteit ismertette. 

 

Társaságunk a marást követően új kötő- és kopóréteget építtetett be. Több mint hatszáz méteren talajkezelést és talajstabilizációt végeztetett, valamint több mint húsz méteren pályaszerkezet cserét valósított meg. Mindezeken túl a teljes szakaszon stabilizált padkát alakítottunk ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettünk fel és új KRESZ táblákat helyeztünk ki – sorolta. 

Pócs János országgyűlési képviselő avatóbeszédében az elmúlt években befejeződött jászsági útfejlesztésekre is kitért. 

– A Magyar Közút beruházásában közel tizennyolcmilliárd forint értékben újultak meg az utak a Jászságban – emlékeztetett. Kolláth Bálint polgármester köszönetét fejezte ki mindenkinek a beruházás megvalósításáért, melyet a kivitelező Strabel Konzorcium részéről Petri Árpád projektvezető jelentett készre. Az eseményen Pap Gyula, a Szféra-Tisza Kft. ügyvezetője kétszázezer forint értékű adománylevéllel köszönte meg a jásziványi polgárőrségnek az útátadók során nyújtott segítséget. A szalagátvágás előtt Kocsis Sándor plébános áldotta meg a bekötőutat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában