Bejárás

2022.03.29. 06:30

Új telephellyel bővült a szolnoki Humán Szolgáltató Központ

Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő bejárták hétfőn az intézményt.

P. Pusztai Nóra

Balról: Hegyi Anita, dr. Kállai Mária és Szalay Ferenc Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ új telephellyel bővült, ahol a súlyos, halmozottan fogyatékos személyek ellátásáról gondoskodik az intézmény. Az egykori Vércse úti óvoda épületébe már be is rendezkedtek az első ellátottak, a jövőben összesen tizenkét fiatalt fogadhatnak.
 

– Korábban is volt fogyatékos személyeket ellátó telephelyünk, csak az teljesen más arculattal működik, ott olyan személyeket fogadunk, akik munkavégzésre alkalmasak. Körülbelül két éve merült fel az igény, hogy biztosítsunk a súlyos halmozottan sérült ellátottaknak is napközbeni ellátást – mondta Hegyi Anita, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő bejárták hétfőn az intézményt, ahol megismerkedtek a gondozottakkal.
 

– Szülők kerestek meg, hogy van a városban nyolc-tíz olyan család, ahol a gyerekek meghaladták azt a kor, ami kor alatt az ellátórendszer a Liget úton segít nekik. Erre a helyzetre kellett megoldást találni – mondta a helyszínen Szalay Ferenc.
 

A Vércse úti épületet húszmillió forintból újították fel, további ötmillió forintból eszközöket szerezhettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában