Galériával

2022.04.05. 12:54

A fogyatékkal élők értékeire világítottak rá Karcagon

A rendezvényen a különleges bánásmódot igénylő és az „általánosan” fejlődő tanulók, fiatalok együtt töltenek el egy napot, közös élményeket átélve.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Kádas György Óvoda, Általános Iskola Szakiskola karcagi tagozata második alkalommal rendezte meg kedden a „Más-Nap” című rendezvényét a Városi Sportcsarnokban. A megjelenteket Szepesi Tibor polgármester köszöntötte, majd Tatár Jánosné intézményvezető mutatta be a társadalmi érzékenyítő rendezvényt, amely a fogyatékkal élő gyermekek elfogadásáról, értékeik bemutatásáról szól. 

 

A rendezvényen a különleges bánásmódot igénylő és az „általánosan” fejlődő tanulók, fiatalok együtt töltenek el egy napot, közös élményeket átélve. A program célja, olyan tevékenységek, produkciók bemutatása, amely által meggyőződhet minden érdeklődő arról, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek, a fogyatékkal élő embereknek is vannak olyan képességeik, készségeik, mely által értékessé, egyedivé válhatnak.
Rendezvényünkkel szeretnénk városaink szemléletformálásához és a fogyatékkal élő gyermekek társadalmi integrációjához hozzájárulni

– hangzott el.

A megnyitó után a Kádas és az KÁAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort. A nap során lehetőség volt kerekesszékes közlekedés kipróbálására, s különböző játékokkal a hallás és a látássérültek mindennapjainak nehézségeit is kipróbálhatták az általános iskolások és óvodások, miközben a színpadon fogyatékkal élő csoportok léptek fel. Nagy sikert aratott a segítő kutyások bemutatója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában