Galériával és videóval

2022.04.25. 13:55

Csodaautókat láthatott a közönség Abonyban

A program nagy kedvencei közé tartozott a Knight Rider című filmsorozatból közismert fekete Pontiac.

Hartai Gergely

Fotó: Kedves Katalin

Fotó: KATALIN KEDVES

Tömegek látogattak el vasárnap a IX. Abonyi Autós Találkozóra, melyen ikonikus retro járműcsodák és modern négykerekűek egyaránt bemutatkoztak. A program nagy kedvencei közé tartozott két, a Knight Rider című filmsorozatból közismert fekete Pontiac, amelyek egymás mellett parkolva nyűgözték le a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Sokan időztek el ugyanakkor egy szépen karbantartott Nissan Figaro előtt is. A különleges kisautó történetéről megtudtuk, a járművet 1989-ben mutatta be a Nissan a Tokiói Autószalonon. Motorja egyliteres, turbós, 76 lóerős. A vállalat eredetileg 8000 darab legyártását tervezte, ám az óriási kereslet miatt további 12 ezer darab elkészítése mellett döntöttek. Az apró Figaro csak négyféle színben készült, valamennyit fehér tetővel hozták forgalomba.

Szenzációszámba ment továbbá egy DKW modell is, mely 1963-ban Németországban gördült le a gyártósorról, és amelyet csak 2003-ban vontak ki végleg a forgalomból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában