Verseny

2022.04.21. 09:16

Díjazták a kreatív költők verseit Jászberényben

Petőfi Sándor költeményei adtak ihletet a pályázatra jelentkező alkotóknak.

Illés Anita

Minden résztvevő jutalomban részesült a könyvtár pályázatán Fotó: Pesti József

Átköltő versenyt hirdetett a Jászberényi Városi Könyvtár a Magyar Költészet Napja alkalmából, melyre húsz pályamű érkezett. Az „átköltők” Petőfi Sándor egy-egy szabadon választott versét írták át. A Jászságból és azon túlról is érkeztek kreatív alkotások a pályázatra, melynek eredményhirdetését a minap tartották a könyvtár kamaratermében. 

A verseket Pernyész Anita és Szőrös Zoltán magyar nyelv és irodalom tanárok értékelték. Négy korcsoportban díjazták a pályamunkánkat. A 7 és 10 év közötti kategóriában első helyezést ért el Szilágyi Dóra, a 11 és 14 év közötti korcsoportban Székely Zoé verse érdemelte ki a legjobbnak járó díjat. Harmadik kategóriában (15-17 év) Füle Viktória lett az első helyezett, míg a tizennyolc éven felüli pályázók közül Zsidei-Kriegel Zsófia alkotása bizonyult legjobbnak. Második, harmadik helyezéseket is hirdettek, minden résztvevő jutalomban részesült.

A zsűri különdíját Mátics Béláné, a könyvtárét pedig Zsidei-Kriegel Zsófia kapta. A könyvtár a közösségi oldalán a napokban megosztotta a „átkölteményeket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában