Tájékoztatás

2022.04.05. 06:30

Égetési szabályokról döntött a képviselő-testület Jászárokszálláson

Az avart és a kerti hulladékot elsősorban hasznosítással kell ártalmatlanítani.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A képviselő-testület minapi ülésén elfogadta az avar és kerti hulladék égetésének szabályairól szóló önkormányzati rendeletet, olvasható a város honlapján. Dr. Gábris Emese jegyző felhívja a figyelmet, hogy a szabályozás alapján az avart és a kerti hulladékot elsősorban hasznosítással kell ártalmatlanítani, az elkülönített hulladékgyűjtési rendszer igénybevételével vagy komposztálással. Ám ha ez nem megoldható, az avar és kerti hulladék a szabályoknak megfelelően elégethető. 

Április elsejétől Jászárokszálláson erre szerdai és pénteki napokon, 10 és 17 óra között van lehetőség. Fontos tudni azt is, hogy avar és kerti hulladék megfelelő légköri viszonyok esetén, a tűzvédelmi szabályok betartásával csak magánterületen égethető, közterületen tilos. Nem tartalmazhat kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot, valamint környezetre veszélyes, káros, szennyező anyagokat. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy az országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalom idején szigorúan tilos avart és kerti hulladékot égetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában