Segítség

2022.04.01. 19:55

Értékes ágyakkal támogatja az egészségügyet a Szolnok-Tisza Rotary Club

A Szolnok-Tisza rotarysok sikerrel szerepeltek egy nemzetközi pályázaton.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros János

A Szolnok-Tisza Rotary Club újabb jószolgálati akciója jóvoltából két szolnoki egészségügyi ellátást biztosító szervezetet támogat. Molnár Júlia, a Rotary Magyarország Központi Régió alkormányzója, a Szolnok-Tisza RC alelnöke pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Hetényi Géza Kórházért Alapítvány, valamint az Otthonápolási és Hospice Alapítvány modern, elektromosan állítható kórházi ágyakat és felfekvés elleni védelemmel ellátott matracokat kap a szervezetüktől. 

 

Megtudtuk, hogy a Szolnok-Tisza rotarysok sikerrel szerepeltek egy nemzetközi pályázaton, melynek eredményeként közel egymillió forint értékben tudnak adományozni.

 

– Szervezetünk a Miskolctapolca Rotary Club koordinálása mellett vett részt a Global Grant elnevezésű pályázatban, további tizenhét, köztük egyesült államokbeli, afrikai, erdélyi és számos magyar klub társaságában. A tapolcaiak immáron második alkalommal szervezték meg a „Küzdelem a felfekvés ellen” elnevezésű nemzetközi projektet, A Tisza-Rotary RC által befizetett összeget a The Rotary Foundation megduplázta, ezáltal két alapítványt is támogathattunk belőle: az Otthonápolási és Hospice Alapítványt, illetve a Hetényi Géza Kórházért Alapítványt – mondta el Molnár Júlia.

A megyei Hetényi Géza kórházban tartott sajtótájékoztató után az ágyat az intézmény gyermekintenzív osztályán azonnal használatba is állították.

 

– A kezelendő gyermekek nevében köszönjük a felajánlást, biztosak vagyunk abban, hogy a kisbetegeink gyorsabb felgyógyulását segíti ez az ultramodern felszereltségű, rendkívül hasznos ágy – hangsúlyozta dr. Anatolij Kudrjavcev orvosigazgató az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában