Káresetek

2022.04.09. 06:35

Gyakoribbá váltak a tűzesetek Karcagon

Tavaly jóval több káresemény történt, mint az azelőtti évben.

Daróczi Erzsébet

A Déli külvárosbeli nádas sok munkát adott a tűzoltóknak Fotó: Daróczi Erzsébet

A közelmúltban tartotta évértékelőjét a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, melynek tavalyi munkájáról Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő számolt be hírportálunknak.


A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén tavaly mintegy hatszázhatvan káresemény történt, ami tizenöt százalékos növekedést jelent 2020-hoz viszonyítva. Ennek hátterében a száraz időszakban megszaporodó szabadtéri tüzek, illetve a nyári, viharos időjárás okozta, tömegesen jelentkező károk felszámolása állnak – magyarázta. 

A szóvivő hozzátette: 2021-ben is számos tragédia történt a Nagykunságban: januárban Tiszaszőlősön, márciusban Tiszafüreden, novemberben pedig Kunhegyesen fordult elő halálos esemény. A térség tűzoltóinak további négy, tragikus kimenetelű közlekedési balesetnél kellett beavatkozniuk. 
A tavalyi év legnagyobb káresete júniusban történt Karcagon, ahol egy dízelüzemű da­rabológép gyulladt ki, a tűz pedig átterjedt a közelében tárolt elektronikai hulladékra. A helyszínre érkező 28 tűzoltó öt órán keresztül birkózott a lángokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában