Közgyűlés

2022.04.29. 13:00

Később dől el, lesz-e Szolnoknak ismét harmadik alpolgármestere

Az önkormányzati mandátumát Miskolczi László nem választókörzeti győztesként szerezte, hanem a Szolnoki Többség listáján keresztül jutott be a közgyűlésbe.

Mészáros Géza

Fotó: a szolnoki önkormányzat Facebook-oldala

Mint arról beszámoltunk, a közgyűlés csütörtöki ülésén, a Szolnoki Többség XXI. század frakciójából kilépett, s a nevét Szekeresről Bóka Évára megváltoztatott momentumos politikus indítványára, bizalmi szavazáson, a testület többségi szavazattal döntött a DK-s Miskolczi László alpolgármesteri megbízatásának azonnali visszavonásáról.

Érdeklődésünkre Pókász Endre, a városháza sajtószóvivője elmondta, hogy a városüzemeltetéssel megbízott alpolgármester feladatköre egyelőre átszállt Szalay Ferenc polgármesterre. Egyeztetések után a városvezető kezdeményezheti, hogy az önkormányzat „pótolja-e”, avagy nem a harmadik alpolgármester megüresedett helyét, azonban hogy lesz-e, és személyében ki lehet, azt a közgyűlés dönti majd el.

Az önkormányzati mandátumát Miskolczi László nem választókörzeti győztesként szerezte, hanem a Szolnoki Többség listáján keresztül jutott be a közgyűlésbe. A DK-s politikus a képviselői mandátumát megtarthatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában