Galériával

2022.04.03. 12:31

Szolnokon is nagy a voksolási kedv

Összesen 25 egyéni képviselőjelöltre adhatja le voksát este 7 óráig Jász-Nagykun-Szolnok megye csaknem 300 ezer erre jogosult állampolgára. Megyénkben összesen 373, Szolnokon 70 szavazókörben várják a választókat, akik ezzel egy időben gyermekvédelmi népszavazáson is elmondhatják véleményüket.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

Folyamatosan érkeztek reggel kilenc órakor a szolnoki választók az Abonyi úti Általános Iskolában kialakított szavazókörökbe, ahol több helységben várták a voksolni vágyókat. Itt szavazott a 18 éves Pethő Kinga is. A Tiszaparti Gimnázium végzős tanulója életében először vett részt a voksoláson .

Fontosnak tartom hogy mi, fiatalok tudatosan szavazzunk, hiszen mi döntünk a jövőnkről, ez a mi országunk. Fontos hogy beleszóljunk a politikába és abba, hogy hogyan is alakul a jövőnk– mondta a fiatal lány.

Alapkötelességének tartja a választáson és a népszavazáson való részvételt is Verebes György, Munkácsy-díjas festőművész. A Szolnoki Művésztelep vezetője délelőtt, a Víz-és Csatornaművek épületében kialakított szavazókörben voksolt. Az a helyzet, hogy lelkiismeret furdalásom lenne ha ezt a minimumot, amit megkövetel a haza, nem tenném meg. Mindenkinek szívből javaslom ugyanezt, vagyis hogy vegyen részt a szavazáson– hangsúlyozta a művész.

Ugyanitt Guba Tamás kislányával, az 5 éves Tamarával adta le voksát.
Azért jöttünk el szavazni, mert fontosnak tartjuk a gyermekvédelem kérdését, és az ő jövőjüket. Azt, hogy az elkövetkezendő években milyen sorsuk, illetve lehetőségeik lesznek. Így mind az országgyűlési választáson való részvételt, mind a gyermekvédelmi népszavazást is nagyon fontosnak tartom– mondta a családapa.

Kitűnő hangulatban zajlott a szavazás a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben. Itt banánnal és almával jutalmazták az első szavazókat, a kisebb gyermekeket pedig süteménnyel kínálták.

Ebben a szavazókörben voksolt reggel Teleki András, a Szolnoki Dózsa vízilabdázója is, aki kötelességének érzi a szavazást.  
Szerintem azért nagyon fontos a szavazás–és ez mindenkire igaz–mert így tudjuk érvényesíteni állampolgári kötelezettségeinket, hiszen így működik a demokrácia. Mi megválasztjuk a képviselőinket, akik értünk dolgoznak az év minden napján– mondta a fiatal sportoló.

A szavazókörökben egészen hét óráig várják a voksolni vágyókat.

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában