Elismerés

2022.04.27. 18:00

Tejtermékeivel nyerte el a nemzeti park védjegyét a mezőtúri család

Az idei pályázaton három termelő 38 terméke kapta meg a Nemzeti Parki Termék védjegyhasználati jogosultságot.

Szoljon.hu

Parenyica tekercsek Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park

Pályázni azokkal a jellegzetes helyi előállítású termékekkel lehetett, amelyeket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén természetvédelmi oltalom alatt álló területen termelnek, vagy készítenek, és előállításuk a természettel összhangban történik – olvasható a kmnp.hu-n.

A védjegy célja a helyi kézművesek, kisvállalkozások támogatása, az eladásra szánt termékeik megbecsülésének növelése, a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése, természettel harmonikus gazdálkodás és termékek előállításának ösztönzése.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idei évben kiírt pályázatán három termelő 38 terméke kapta meg a Nemzeti Parki Termék védjegyhasználati jogosultságot, köztük egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei is.

Hegyi László családi gazdasága 2016 óta foglalkozik gazdálkodással és állattartással a Körös-Maros Nemzeti Park Mesterszállás és Mezőtúr környéki gyepein. Feleségével 2019 óta készítenek és értékesítenek kézműves tejtermékeket. A pályázaton az alábbi termékekkel nyert védjegyhasználati jogosultságot: parenyica, parenyica tekercsek, fűszeres krémsajtok, friss sajtok, érlelt natúr sajt, túri camembert sajt, joghurtok, ivójoghurtok.

Joghurtok Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság védjegyes termelőivel legközelebb május 7-én, Dévaványán, az V. Túzokfesztiválon találkozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában