Magyar Falu Program

2022.05.04. 11:25

A szolgálati lakás felújításával csábítanák Tiszasülyre a fiatalokat

Az önkormányzat önerőből tudja fizetni az esetlegesen jelentkező többletköltségeket.

Kovács Berta

Illusztrációfotó/Shutterstock

Megújulhat a szolgálati lakás Tiszasülyön. A település a Magyar Falu Program szolgálati lakás felújítására, fejlesztésére kiírt pályázata révén szerzett több mint 15 és fél millió forint támogatást.

Mint Nagy Richárd polgármester kifejtette, szeretnék teljes egészében felújítani a körülbelül 80 négyzetméteres, még a hetvenes-nyolcvanas évek táján felhúzott kockaházat.

– Gondban vagyunk pedagógusok, óvodapedagógusok tekintetében, szolgálati lakás biztosításával talán jobban sikerül a településre csábítani a fiatalokat – mutatott rá a polgármester.

– Folyamatosan keresünk két teljes munkaidős óvodapedagógust, de az iskolában is látjuk, hogy elöregszik a gárda, így fel kell készülnünk arra, hogy az elkövetkező években nyugdíjba vonuló tanárok helyére legyen utánpótlás.

Nagy Richárd azt is elmondta, amikor januárban beadták a pályázatot, számolniuk kellett azzal is, hogy időközben emelkedhetnek az árak, szerencsére az önkormányzat önerőből tudja fizetni az esetlegesen jelentkező többletköltségeket.

– Reméljük, idén megtörténhet a felújítást, a tetőhéjazat cseréje, nyílászárócsere, a belső tér átalakítása, valamint a festés. Jó lenne, ha kora őszre elkészülnénk vele, így már a megújult lakás várná az új pedagógust. Tervben van, hogy megkeressük a környékbeli főiskolákat, hátha sikerül felkelteni a végzősök érdeklődését, a pályakezdőknek nagy segítség lehet, ha úgy tudnak munkába állni, hogy albérletre nem kell költeniük, megoldott a lakhatásuk – adott hangot reményeiknek a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában