Lajosmizse/Szolnok

2022.05.26. 08:21

Tiszteletbeli lovaggá avatták dr. Pataki Mihály címzetes igazgatót

Dr. Pataki Mihály több éven keresztül töltött be védnöki címet a Kárpát-medencei Pálinka és Párlat Versenyen.

P. Pusztai Nóra

Dr. Pataki Mihály a gasztronómiai lovagrend oklevelével Fotó: Beküldött fotó

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tiszteletbeli lovagjává fogadták dr. Pataki Mihály címzetes igazgatót a minap. Az ünnepi közgyűlést a lajosmizsei Tanyacsárdában tartották. A szervezet a különböző gasztronómiai szakterületek prominens személyeit – borászok, felszolgálók, szakácsok, étterem-tulajdonosok – tömöríti, ebbe a körbe kerülhetett dr. Pataki Mihály is, aki elkötelezett híve a Kárpát-medencei konyhaművészetek megőrzésének és népszerűsítésének. 

– Szakmai pályafutását középiskolai tanárként kezdte, majd igazgatóként dolgozott. Két évtizedes munkássága alatt a Tiszaparti Gimnázium az ország előkelő tanintézményei közé tartozott. Emellett több évtizeden keresztül érettségi vizsgaelnöki, valamint főiskolai és egyetemi államvizsga bizottsági teendőket látott el – hangzott el méltatásában.

A vizsgáztatások kapcsán egyre közelebb kerültem a gasztronómiához, számos versenyre hívtak zsűritagnak

– mondta a lovagrendhez való kapcsolódásáról. 

Dr. Pataki Mihály több évig töltött be védnöki címet a Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatversenyen. A Szolnoki Gulyásfesztivál rendezőit tanácsadással, zsűrizéssel segítette, ezt a tevékenységét a fesztivál díszpolgári címével ismerték el. Rendszeresen közreműködik a megyeszékhely hasonló típusú rendezvényein, így például a Tiszai Hal Napján. 

– Évek óta tagja vagyok a Csabai Nemzetközi Kolbászfesztivál zsűrijének is. Célom a hazai gasztronómiai hagyományok ápolása és méltó képviselete. Ennek jegyében rendszeres közreműködője vagyok a karcagi és a túrkevei birkafőző rendezvénynek – foglalta össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában