Lakossági fórum

2022.05.27. 19:33

Több felújítást is terveznek a szolnoki Partos kápolnában

A lakossági fórumon kiderült, az Abonyi úti felüljáró helyreállításánál jelenleg a kivitelezési munkák előkészítése zajlik.

Hartai Gergely

Menkó Gyula mond beszédet Fotó: Hartai Gergely

Lakossági fórumnak adott otthont pénteken az egykori Abonyi úti általános iskola épülete. Az esemény első felében Szalay Ferenc polgármester Menkó Gyula önkormányzati képviselő-jelöltet mutatta be a résztvevőknek, aki a június 26-i időközi önkormányzati választáson kormánypárti támogatással indul a Pletykafaluban. A városvezető mondandójában kiemelte, biztos abban, hogy Menkó Gyula a Pletykafalu Közössége Egyesület elnökeként rengeteget tud majd tenni azért, hogy érdemben fejlődjön a térség.

A rendezvény vendége volt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is, aki szavaiban a megyeszékhely gazdasági és kulturális életére helyezte a hangsúlyt. 

– Ha visszagondolunk Szolnok elmúlt tíz évére, akkor azt látjuk, hogy épületek, utak, óvodák és iskolák felújítása tekintetében nagyot lépett előre a település. Hitben, kultúrában és művészetben ugyanezt figyelhetjük meg. 

Ám ezen eredmények megtartása csak akkor lehetséges, ha a feltételeket megteremti a hazai gazdaság

– emlékeztetett a képviselő, majd arra kérte hallgatóságát, hogy jelöltjüket támogassák a voksoláson.

Ezt követően Menkó Gyula önkormányzati képviselőjelölt, a Pletykafalu Közössége Egyesület vezetője kapott szót, aki köszöntő beszédében fontos bejelentést tett. 

– Mint ismert, idén lesz 305 éves a Partos kápolna, amelynek renoválása kapcsán konstruktív beszélgetést folytattam Gáspár István plébánossal. Egészen új fejlemény, hogy a kápolna új kerítést kap, ehhez a támogatást megkaptuk az atyától. 

Ezenfelül az épületen belül is várható minimális felújítás, egyebek mellett a harmónium rendbetétele kezdődhet el

– közölte.

A jelölt ezután arról számolt be, hogy az Abonyi úti felüljáró helyreállítására is rendelkezésre állnak a források, jelenleg a kivitelezési munkák előkészítése zajlik. A komplexumot kerékpárúttal látják el az egyik oldalon, míg a másik oldalon a gyalogos forgalom számára jelölnek ki területet.

Fotó: Hartai Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában