Jász-Nagykun-Szolnok megye

2022.06.17. 13:55

Felmérnék a gyermekszállítás feltételeit a településeken

Négy napirendi pontot tárgyalt pénteki ülésén a megyei közgyűlés. A megyeházi esemény nyitányaként Hubai Imre, a közgyűlés elnöke dr. Berkó Attila kormánymegbízottat köszöntötte. Mondandójában felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök nemrég arra kérte fel a kormányhivatal első emberét, hogy újabb négy évig töltse be tisztségét a szervezet élén. Hubai Imrétől ezt követően egy gratuláló levelet vehetett át a megbízott.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

Napirend előtti felszólalásában Stefán Ildikó azt javasolta, a megyei önkormányzat mérje fel a köznevelésben, a gyermeknevelésben, és az idősellátásban használt mikrobuszokat – utalt a közelmúltbeli tragédiára a képviselő. 

Miután hozzátette, fontos lenne annak áttekintése is, hogy az egyes önkormányzatok által fenntartott és pályázatból vásárolt járműveken kihelyezik-e a gyermekszállításra vonatkozó jelölést, és biztosítottak-e azok a humánerőforrásbeli feltételek, melyek ahhoz kellenek, hogy ki tudjanak állítani minden egyes út alkalmával utaskísérőt.

A következő közgyűlés alkalmával be fogunk számolni róla, hogy az önkormányzatoknál miként történik a gyermekszállítás, és hogy rendelkezésre áll-e a megfelelő feltételrendszer

– reagált a felvetésre Hubai Imre.

A közgyűlés tagjai ezután a megye környezeti állapotának értékeléséről hallhattak beszámolót. Dr. Nemes Gábor, a megyei kormányhivatal környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztályának vezetője beszédében az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemről ejtett szót.

– Ha nem tudjuk, hogy ki az illegális hulladék elhagyója, akkor az ingatlantulajdonossal szemben kell fellépnünk. Ez lehet természetes személy, önkormányzat, de vagyonkezelő is – vázolta a szakértő.

Dr. Nemes Gábor hozzátette, először tájékoztató levelet küldenek az érintetteknek a tapasztalatokról, első intézkedésük pedig a hulladékfajta meghatározása és mennyiségének megállapítása.

– Az ingatlantulajdonost minden esetben megkeressük. Próbálunk – a rendőrséggel karöltve is – gócpontokat felderíteni. Májusban például Jászapátin és Jászkiséren volt olyan akciónk, amikor közösen jártunk el. Azt gondolom, eddig sem volt rossz a kapcsolatunk az önkormányzatokkal, rendre segítettük a munkájukat – összegezte a főosztályvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában