Gazdálkodás

2022.06.10. 12:32

Módosítják Tiszapüspöki idei költségvetését

A féléves gazdálkodási ciklus leteltét követően, a június 30-ai ülésén tárgyalja Tiszapüspöki képviselő-testülete az idei esztendő költségvetésének változtatásait.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Erre a 67 millió forintos szolidaritási adó befizetése, a bérköltségek növekedése, a tavalyihoz képest jóval kevesebb iparűzésiadó-bevétel, és az ehhez kapcsolódó állami támogatás csökkentése miatt van szükség, mivel az Államkincstár a tavalyi adatokat, vagyis a 2021-es adóbevételt veszi alapul az adóerő-képesség megállapításánál. 

Nagy valószínűséggel minden területen változtatásokat kell véghez vinnünk annak érdekében, hogy az idei költségvetés tartható legyen. Év közben az önkormányzat már beállított egy 50 millió forintos biztonsági hiteltartalékot, amely kilencvenmillióra kibővíthető, ám bízunk benne, hogy ennek felhasználására nem lesz szükség 

– tájékoztatta hírportálunkat Bander József. 

A polgármester hozzátette: vélhetően még számos intézkedést kell hozniuk ahhoz, hogy a jövő évi működését is biztonsággal kezdhesse meg a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában