Útinform

2022.06.26. 07:12

Mutatjuk, a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

Cikkünkben összeszedtük a vasárnap érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztrációfotó / Shutterstock.com

Fotó: Illusztrációfotó / Shutterstock.com

Az Útinform tájékoztatása szerint Karcagon, a "Karcagi Birkafőző Fesztivál" miatt lezárták a Püspökladányi út egy rövid szakaszát. Délig önkormányzati utakon terelik a forgalmat. 

A 4-es főúton, Fegyvernek átkelési szakaszán, a 128-as km-nél új körforgalmi csomópontot alakítanak ki. A fél útpályát lezárták, nappal jelzőőrök éjjel pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. A nagy forgalmi tranzit főúton napközben torlódásokra lehet számítani!

A 31-es főúton, felújítási munkák miatt készüljenek forgalomkorlátozásra a Szentmártonkáta és a Jászberény közötti szakaszon. Az 54-es és a 69-es km között több helyen a fél útpályát lezárják. 

A 46-os főúton,

  • Mezőtúr átkelési szakaszán, valamint a térségében, a 26-os és a 27-es km között felújítják a burkolatot, több helyen a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök, éjszakánként pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.
  • Törökszentmiklós és a túrkevei elágazás közötti szakaszt is felújítják. A 2-es és a 13-as km között több szakaszon is jelzőlámpás forgalomirányításra készüljenek.
  • Törökszentmiklós átkelési szakaszán, a Kossuth Lajos utcában burkolatfelújítás miatt félpályás korlátozásra készüljenek. A Hunyadi tér és a Dózsa György utca között nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányít.  

A 402-es főúton, Szolnok déli városrészén, a Tószegi úton a 2-es km-nél garanciális munkákat végeznek. Útszűkületen kell áthajtani, a forgalmat napközben jelzőőr irányítja.

A 441-es főúton,  Nagykőrös belterületén felújítják az útburkolatot. A 18-as km-nél, egy közel 300 méteres szakaszon, útszűkületen kell áthajtani.  

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (június 25.) szombat 22.00-tól (június 26.) vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában