Magyar Falu Program

2022.06.22. 17:30

Pályázati forrásoknak köszönhetően fejlődik Tiszakürt

Játszóteret és utat is adtak át a tiszazugi településen szerdán. A projekteket a Magyar Falu Program pályázataiból finanszírozták.

P. Pusztai Nóra

A felújított Árpád utcát is átadták

Fotó: P. Pusztai Nóra

– Tizenhat évvel ezelőtt nyáron a tiszakürti gyermekek régi álma valósult meg egy játszótér megépítésével. Előtte ezen a helyen egy KRESZ park működött, ahol az iskolás gyermekek megismerkedhettek a közlekedés szabályaival. Nagy áldozatot kellett hozni, ezt a jól működő parkot bontották el, a játszótérnek ugyanis akkor jobb helyet nem találtak. A megvalósításhoz nagy összefogásra volt szükség, önkormányzati, lakossági felajánlásokból gyűlt rá akkor az összeg – tekintett vissza a kezdetekre dr. Kiss Györgyné polgármester.

Az évek alatt egyre több probléma merült fel, az elkorhadt játékok miatt 2020-ban életveszélyessé nyilvánították és bezárták a játszóteret.

A Magyar Falu Programban először elutasították a pályázatukat, a tartaléklistáról kerültek végül a támogatottak közé. Közel ötmillió forintból mászókát, homokozót, hintát és csúszkát telepítettek a területre.

A tiszakürti gyerekek régi álma valósult meg az új játszótérrel Fotó: P. Pusztai Nóra

Az ünnepség az Árpád utcánál folytatódott, a néhány száz méteres szakaszt húszmillió forintból aszfaltozták.

Kezdetben arra törekedtünk, hogy járhatóvá tegyük azokat az utcákat, amik földesek voltak. Saját erőből, pályázati forrásból darált betonnal, murvával stabilizáltuk a szakaszokat. Az utóbbi években a Magyar Falu Programból a Radnótit, és most az Árpád utcát is szilárd burkolattal láthattuk el

– mondta.

Herczeg Zsolt, országgyűlési képviselő a helyszínen hozzátette: arról szól a mai nap, hogy Tiszakürt fejlődik, gazdagodik.

– A Magyar Falu Program számos lehetőséget biztosít a térségbeli kistelepüléseknek. A helyi közösség által fontosnak tartott fejlesztések valósulhatnak meg. Elsődleges cél a vidék megtartóerejének növeléséhez az infrastruktúra és közlekedés fejlesztése, a közintézmények magas színvonala, hogy megfeleljenek a huszonegyedik század igényeinek – hangsúlyozta.

A térség országgyűlési képviselője előre mutatva annyit mondott, a TOP Plusz programnak köszönhetően a Csépa felé vezető út is megújulhat a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában