Beszélgetés

2022.06.05. 15:25

Szolnokon járt Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője

A Margaret Island énekesnője volt a Szifon legutóbbi vendége.

Köllő Judit

Lábas Viktória néhány akusztikus formában előadott szerzeménnyel is kedveskedett a hallgatóságnak Fotó: Nagy Balázs

Kötetlen beszélgetésre invitálta a fiatalokat a Szolnoki Ifjúsági Közösségi Tér (Szifon), melynek a minapi a vendége Lábas Viktória, a Margaret Island énekesnője volt. A huszonkilenc éves előadó a tőle megszokott közvetlen, őszinte és humoros stílusával teremtett jó hangulatot, és természetesen néhány ismert dalukkal is megörvendeztette a hallgatóságot.

A gimnáziumban bevettek egy bandába, miután többen is úgy gondolták, hogy jó a hallásom. Talán azzal indult minden

– idézte fel a kezdeteket Lábas Viktória.

Nem énekesnek készültem, mivel elsődlegesen a klasszikus zene érdekelt. Ám az élet ebbe az irányba sodort, amiért így visszatekintve nagyon hálás lehetek

– jegyezte meg.

A fiatal előadó azt is elárulta, hogy más zenekarokkal ellentétben nekik a járványhelyzet kifejezetten jót tett, termékeny időszakon vannak túl.

Jelenlegi kedvenc dalaim is ez alatt a két év alatt születtek, ami nem más, mint a Senki nem felel és a Repülés (szárnyak nélkül)

– osztotta meg az énekesnő.

Lelkes természetvédőként fontos kérdéseket feszeget szövegeivel Fotó: Nagy Balázs

– Időközben a zenekarral több verset is feldolgoztunk, ilyen például Kaffka Margittól a Pogány imádság, ami hamar a szívemhez nőtt. Pont a koronavírus előtt éreztem úgy, hogy hiába imádom azt, amit csinálok, kicsit belefáradtam. Így ez az időszak segített abban, hogy fellélegezzek. Fél évre összeköltöztünk a zenekarral a fonyódi nyaralónkban, ahol rengeteget próbáltunk és kísérleteztünk – utalt az alkotói folyamatra Lábas Viktória.

A beszélgetés során arra is fény derült, hogy az énekesnő lelkes természetvédő, ebből fakadóan igyekszik a lehető legtöbbet tenni a környezet megóvásáért.

A Senki nem felel című számunkról a többségnek a szerelem jut eszébe, viszont amikor készült, nem ez vezérelte a gondolataimat

– reflektált a dal valódi mondanivalójára.

– Nekem elsősorban a környezetvédelemről szól. Elég, ha csak a refrént ragadjuk ki, ami úgy szól: „Ki mondhatná el/Hová tartunk/És hol rontottuk el?”. Az elhangzó kérdés mindennapi tetteinkre vonatkozik, hogy mennyire természetesnek vesszük azt, amit kapunk tőle, és mennyire nem vigyázunk rá. Remélem, hogy a dal üzenete így is célba ér, és sokakat cselekvésre késztet, hogy tegyenek a környezetünkért – mondta bizakodva az énekesnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában