Családi nap

2022.07.21. 13:18

A válogatott körében is népszerű pályán evezhetnek a szolnokiak

A kajakot, a kenut, a sárkányhajót, a SUP-ot és a tengeri evezést is ki lehet majd próbálni a hétvégén.

P. Pusztai Nóra

Balról: Bordács Balázs, a Sportiskola kajak-kenu szakosztályának vezetője, mellette Erdélyi Gyuláné, a Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese, illetve Ligeti József, a térség önkormányzati képviselője Fotó: Nagy Balázs

Hagyományteremtő céllal szerveznek „vizes” családi napot a megyeszékhelyen szombaton. A rendezvényről Ligeti József önkormányzati képviselő a Holt-Tiszai Vízisport Központban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

– Egy ismerősömtől származó ötletet karoltam fel, megkerestem a sportcentrumot és egyeztettünk a lehetőségekről. A rendezvény zöld utat kapott – mondta.

Erdélyi Gyuláné, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese hozzátette: az ország legkedveltebb evezős pályája a holt-tiszai.

– A kajak-kenu mellett az evezős válogatott edzőtáborainak helyszíne, még az ausztrálok is itt készülnek fel. Most lehetősége lesz a szolnokiaknak is kipróbálni ezt a pályát – emelte ki az igazgatóhelyettes.

Szombaton óránkénti turnusokban egy felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése után nyílik mód tesztelni a különféle sporteszközöket: kajakot, kenut, sárkányhajót, a SUP-ot és a tengeri evezést.

– A szakágban otthonosan mozgó kollégák látják majd el instrukciókkal a jelenlévőket. A vízen motorcsónakosok őrzik a biztonságot. Az eszközöket mentőmellényben lehet használni – vázolta az alapszabályokat Bordács Balázs, a sportiskola kajak-kenu szakosztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában