Galériával

2022.07.13. 14:02

Elkészült az út, könnyebb lesz eljutni Szolnokra Besenyszög felől

Közel két kilométeren újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnokot Jászkisérrel összekötő út. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett a besenyszögiek, a nagykörűiek és a kőtelekiek ezután könnyebben érhetik el a megyeszékhelyet. A szerdai hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a szükséges négyszáztízmillió forintnyi forrást a Magyar Falu Program biztosította.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Mészáros János

A megyeszékhelyről Jászkisér felé vezető út közel két kilométeren újulhatott meg. A fejlesztés jelentőségét növeli, hogy a szakaszon majdnem három évtizeddel ezelőtt végeztek utoljára munkálatokat. A Magyar Falu Programból megvalósuló beruházásra négyszáztízmillió forintot költöttek.

Tízmilliárdos fejlesztés várható a megye útjain

 Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója a fejlesztés részleteiről beszélt a hivatalos átadó ünnepségen szerdán.

– A jobb közlekedési feltételek javítják az itt élők életminőségét és a települések versenyképességét. Idén mi is több mint tízmilliárd forint értékű beruházást tervezünk megvalósítani a megye közel ezernégyszáz kilométer hosszú közúthálózatán – foglalta össze az esedékes munkálatokat.

Hozzátette: az útszéli pályaszerkezet-cserét követően a felületen új kötő- és kopóréteget építettek be, valamint új földpadkát alakítottak ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, a KRESZ táblákat is kicserélték. Két pár buszöblöt is korszerűsítettek.

Most már kifogástalan út vezet a megyeszékhelyre

– A térség fejlesztéséért dolgozunk. Az elmúlt évtizedek során látható a besenyszögiek szempontjából a fejlődés, melynek hátterében rengeteg munka áll – mondta a helyszínen dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője. 

Szolnokra most már kifogástalan úton, minőségben lehet eljutni. Együtt javulnak a települési közszolgáltatással a falvak intézményei és a hozzájuk tartozó infrastruktúra. Az út elkészülte jól illeszkedik a komplex, előremutató programba.

Dr. Kállai Mária szerint minden út nagyon fontos – a ház előtti járdától kezdve a kerékpárúton át a faluból kivezető, vagy éppen az egyik települést a másikkal összekötőig.

Az M4-es lehajtója újrapozícionálja a kisvárost

A beruházásokkal lépésről lépésre haladtak, a korszerűsítés a 3225-ös jelzésű út Besenyszög bel- és külterületi szakaszain több mint tizennyolc kilométer érintett az elmúlt négy évben.

– Az M4-es lehajtója újrapozícionálja a kisvárost, új utakat nyit a befektetők előtt, ami az ott élők boldogulását segíti. De a megyeszékhely szempontjából is kiemelt a jelentősége, hiszen Szolnok fogadja a környező településen élőket. Közös érdek a térség együttes fejlesztése, mely az itteniek boldogulását, életminőségük folyamatos javulását célozza – fogalmazott a képviselő.

 A fejlesztett úthálózatnak köszönhetően a megyeszékhely elérhetősége hónapról hónapra javul. 

– A biztonság munkahelyekkel is mérhető, mely lehetővé teszi a családok boldogulását. Ha az út rendben van, el lehet érni a térség fő munkaadójához, a megyeszékhelyhez. Tehát az út közvetve a megélhetés biztonságához járul hozzá – emelte ki Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Számos fejlesztés valósult meg Besenyszögön

Az út átadása kapcsán dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő azt is részletezte, hogy az utóbbi években Besenyszög  mintegy kétmilliárd forintot fordíthatott különféle fejlesztésekre.

A kisváros jó minőségű élettér a családoknak, generációknak egyaránt

– hangsúlyozta dr. Kállai Mária, majd kitért a részletekre. 

– Orvosi lakás épül, megújult az óvodai játszóudvar. Utak, középületek – például a városháza vagy a művelődési központ – készültek el. Modern eszközöket szereztek be a karbantartáshoz, civil kezdeményezések gazdagítják a települést. Bölcsődét építettek, gondoskodtak a csapadékvíz-elvezetéséről, közösségi teret hoztak létre. Minden fejlesztés komoly előkészítő munka előzött meg és egy komplex program részét képezi – magyarázta dr. Kállai Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában