Kivitelezés

2022.07.19. 14:23

Elkezdődött a Bástyasétány építése Szolnokon

A következő egy évben díszburkolatú sétányt építenek.

Hartai Gergely

Fotó: Nagy Balázs

Elkezdődtek a Bástyasétány kivitelezési munkálatai a Várkapu Látogatóközpont környezetében, tájékoztatott hivatalos oldalán a polgármesteri hivatal. Mint írják, a beruházás a Szolnoki Vár! – Szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése című projekt részeként valósul meg.

A tervek szerint a következő egy évben a Zagyva-gáton, a Nyáry Lőrinc hídtól a Bástya utcáig tartó szakaszon díszburkolatú sétány kiépítését végzik, közvilágítással. A sétány mellvédje az egykori várfalat imitáló formában épül meg – közölték.

A projekt során Jet-oszlopokkal erősítik meg a töltésalapot, emellett új árvízvédelmi vasbetonfal készül, melynek feladata a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése.

Első lépésként a kivitelezés előkészítő munkálatai kezdődnek. A szolnoki városháza arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a munkavégzés során a Pityó utcában és a Városmajor úton megnövekedett teherforgalomra kell számítani. 

Elkezdődött Szolnokon a Bástyasétány építése Fotó: Nagy Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában