Fejlesztés

2022.07.03. 06:55

Esővízgyűjtőkre pályázik Jászberény

Az önkormányzat csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez, mely Magyarország egyetlen tematikus céllal szerveződő önkormányzati szövetsége.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Célja, hogy szakmai tapasztalatok megosztásával segítse helyi, települési szinten a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodást és a kihívásokra való hatékonyabb felkészülést. A csatlakozásról a képviselő-testület egyhangúlag döntött a legutóbbi soros ülésén. 

A közösség többek között szakmai konferenciákkal, képzésekkel, előadásokkal, különböző szolgálatatásokkal és pályázati lehetőségekkel támogatja partnereit. A szövetség egyik, 2021 októberében elindított négyéves projektje keretében olyan önkormányzati pályázati programot hirdetett, mely a helyi, kisléptékű, természetes vízmegtartó megoldások, ötletek megvalósítására fókuszál. 

A jászberényi önkormányzat esővízgyűjtő tartályok beszerzésére pályázik, melyeket pozitív elbírálás esetén a lakosság és a közintézmények részére osztanának ki. Ezenfelül a projekt részeként szemléletformáló előadást is terveznek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában