Galériával

2022.07.03. 06:55

Helyi értékeket mutattak be a Hagyományőrző Dósai Napokon

Díszünnepség keretében helyi kitüntetéseket, elismeréseket adtak át.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Kiállítások megnyitójával kezdődött pénteken a XXVII. Hagyományőrző Dósai Napok rendezvénysorozat Jászdózsán. Baranyi Sándor polgármester köszöntőjét követően elsőként az Ezerszínű Naplemente című kiállítás nyílt meg a lakók munkáiból az Erdős Otthonban. A Tájházban a kosárfonók alkotásait tekinthették meg az érdeklődők, a Petőfi Sándor Művelődési Házban pedig Dósáné Vasvári Katalin mutatkozott be színes kosárcsodáival. A „Gárdonyi 100” emlékévhez kapcsolódva a Bozóky János Általános Iskola diákjainak rajzaiból nyílt kiállítás a művelődési házban. 

Ebben az évben immár huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Dósai Nemzetközi Alkotótábort, melynek zárókiállítását Hajdú Éva kulturális és művészeti újságíró ajánlott a művészetkedvelők figyelmébe. A hagyományőrző programsorozat szombaton többek között horgászversennyel, kreatív foglalkozásokkal, jászsági népi ételek főzőversenyével, kerékpáros ügyességi vetélkedővel és az íjász klub lövetésével folytatódott. 

Díszünnepség keretében helyi kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. 

A helyi fellépők kulturális műsorát követően táncház, Szabó Ádám énekes, harmonika művész szórakoztatta a közönséget. Az est folyamán a Zanzibár zenekar adott fergeteges koncertet a főtéren.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában