Galériával

2022.07.02. 18:31

Vasárnap zárul a református középiskolák találkozója Karcagon

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium ad otthont e hét vasárnapig a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák XXV. Találkozójának.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A pénteki megnyitót a Református Nagytemplomban tartották, ahol Püski Lajos püspök-helyettes igehirdetése után Koncz Tibor esperes és Szepesi Tibor polgármester üdvözölte a történelmi Magyarország területéről érkezett 50 iskola – köztük Kárpátalja, Erdély, Partium és a Felvidék református oktatási intézményeinek küldötteit. 

A több száz diákot és a kísérő pedagógusokat a Magyarországi Református Zsinati Oktatási Iroda vezetője, dr. Pap Kornél is köszöntötte.

A Karcagi Református Egyházközség zászlót adományozott a találkozónak, amelyet F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő adott át, Püspöki Lajos püspök-helyettes pedig megáldotta. A zászlóanya, F. Kovács -Bocskay Anna végül emlékszalagot kötött rá, majd átadta azt megőrzésre Tóth Barnának, a házigazda gimnázium igazgatójának, aki szintén köszöntötte a vendégeket és felidézte az elmúlt 25 év találkozóinak érdekességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában