Galériával

2022.06.30. 17:25

A karcagi egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért mondtak köszönetet

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a karcagi Kátai Gábor Kórházban a Semmelweis-napi ünnepséget. Ebből az alkalomból a kórház vezetése díjakat és jutalmakat adományozott dolgozóinak.

Daróczi Erzsébet

Fotós: Daróczi Erzsébet

Az egészségügyi intézmény díszudvarán tartott ünnepségen jelen volt F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Szepesi Tibor polgármester, Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza kórház főigazgatója, Nagyné László Erzsébet, a KGK főigazgatója és a kórház vezetősége, valamint több önkormányzati képviselő is.

Legyünk hálásak azért a munkáért, sőt néha küzdelemért, amelyet Önök végeznek, hiszen minden nap nyújtanak valamit embertársaiknak, akiknek gyógyulásából, fájdalmuk enyhüléséből újra és újra erőt kell meríteniük

– mondta a városvezető, aki az önkormányzat és a város lakossága nevében köszönte meg a betegek, az ellátottak, a családtagjaik és hozzátartozók érdekében végzett áldozatos, kitartó munkát a kórház dolgozóinak.

Nagyné László Erzsébet főigazgató szintén elismerő szavakkal illette a mintegy hatszáz kórházi dolgozói tevékenységét, akik az elmúlt másfél évben rendkívüli magas szintű, áldozatos munkát végeztek a betegek gyógyulása érdekében.

Szabóné Tarnai Lilla ápolási igazgatóhelyettes pedig az anyák megmentőjéről, Semmelweis Ignácról emlékezett meg. A neves professzor előtt tisztelegve július 1-jei születésnapját 1992 óta a magyar egészségügy napjaként tartjuk számon.

Az emlékezés után Molnárné Győri Erika óvodapedagógus hegedűjátékával köszöntötte a kórház dolgozóit, majd díjakat, elismeréseket adtak át.

A képviselő-testület a város egészségügyi és szociális ellátása érdekében végzett magas szintű munkája elismeréseként Karcag Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért Díját adományozta Pesti Csaba Barnabásné osztályvezető ápoló részére. A díjat Szepesi Tibor polgármester adta át.

A Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete posztumusz Kátai-díjat adományozott dr. Nagy István Elek főorvos részére, a díjat özvegye vette át Nagyné László Erzsébet főigazgatótól. Kátai-díjat vett át az ünnepségen dr. Szentes Gábor Tamás főorvos több évtizedes, lelkiismeretes, magas színvonalon végzett munkája elismeréseként a főigazgatótól.

Ezt követően harminchárman vettek át igazgató testületi dicséretet, a 30, 40 éves szolgálati idő után járó jutalmazottak neveit is itt sorolták fel, valamint köszöntötték az országos díjazott Kabai Annamária asszisztenst, aki a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Prónay-díját vette át. Itt vette át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elismerését Sánta Imre osztályvezető ápoló is. A kórház szülészete a Három királyfi – családbarát szülészet elnevezésű versenyen szintén díjat kapott, ezt is itt adta át részükre a főigazgató. Az ünnepséggel egy időben Budapesten vette át a MESZK országos díját Horváthné Vass Erzsébet ápolási igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában