Tiszaföldvár

2022.07.10. 15:17

Küldetésének tekinti a közösségszervezést a tiszaföldvári művelődési ház új vezetője

Oros Krisztinát kérdeztük a közeljövőben megvalósítandó elképzeléseiről.

P. Pusztai Nóra

– Milyen kapcsolata van a közművelődéssel?

– Dolgoztam Kuncsorbán az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér vezetőjeként, majd a Digitális Jólét Program Pontokon az Észak-Alföld régió kompetenciafejlesztőjeként. Tehát korábbi munkám során is kapcsolatban voltam a térséggel. De hiányzott a hétköznapokból a közművelődés, így mikor megláttam az álláshirdetést, gondoltam, hogy épp ideje a váltásnak.

Szeretem a csapatépítést és a közösségszervezezést, ezt tekintem a küldetésemnek.

– Mit gondol, milyen feladatok várják egy városi művelődési ház vezetőjeként?

 – A váltás mindig kihívás, főleg az újdonság miatt. Nem dolgoztam még helyi gyökerek nélkül, de remélem, gyorsan elfogadnak és megkedvelnek az emberek. Sok program szervezésében gondolkodom, azt szeretem, ha van élet a művelődési házban, térjen be oda akár gyermek- vagy felnőttcsoport. Nem akarok felhagyni a digitalizációs irányvonallal sem, terveim között szerepel, hogy a programponthoz a ház is csatlakozik majd, így helyben lehetne a szülők és idősek kompetenciáit fejleszteni. A gyerekeknek pedig utazó digitális élményközponttal tudnánk kedveskedni. 

Oros Krisztina Beküldött fotó

– Mivel tölti a szabadidejét?

– Szívesen fotózom. Az évek alatt a programok dokumentációjához mindig kellett képeket csatolni, a munkatársaim megjegyezték, milyen jól sikerültek, így felbátorodtam. Több felhívásra is jelentkeztem, a Szeretem Szolnokot! pályázaton például már néhány képemmel díjat is nyertem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában